Archive listing

1. HKScan suurendas kanaliha tootmist Eestis

Eesti ainus kodumaine linnulihatootja HKScan Estonia taasavas tootmise Saha ja Ülgase broilerifarmides, millega suurendas Talleggi kaubamärgi all turustatava toodangu aastast mahtu seniselt enam kui 20 tuhandelt tonnilt aastas veel 10 protsendi võrra, et tarbimisnõudlusele paremini vastata. Lindudele tänapäevaste kasvatus- ja heaolutingimuste tagamiseks on farmid renoveerimise tulemusel saanud  täisautomatiseeritud söötmis- ning kliimasüsteemid, mida saab distantsilt jälgida ja juhtida.

2. Anne Mere: uus logistikakeskus tugevdab HKScani turupositsiooni Balti riikides

Täna asetati nurgakivi HKScani Baltikumi logistikakeskusele, mis hakkab tsentraalselt teenindama ettevõtte kliente kõigis kolmes Balti riigis. Uus logistikakeskus vähendab veokite läbisõitu vähemalt 400 000 kilomeetri võrra aastas, aidates sellega kokku hoida miljon eurot logistikakuludelt ning täita ettevõtte eesmärke keskkonnamõjude vähendamisel.

3. HKScan rajab Tallinna külje alla uue logistikakeskuse

HKScan Baltics ja Astlanda Ehitus sõlmisid sel nädalal ehituslepingu, mille tulemusel kerkib 2021. aasta augustiks Rae valda Tallinna ringtee vahetusse lähedusse kogu Baltikumi teenindav HKScani logistikakeskus. Tsentraalne logistikakeskus aitab ettevõttel hoida kokku toodangu hoiustamise ja jaotamise kuludelt ning vähendada logistika keskkonnamõjusid.

4. Rakvere lihatööstus laienes

Täna, 11. juunil avati Rakveres pidulikult Rakvere lihatööstuse juurdeehitus, millega suurenes tehase 41 900 m² suurune pindala 2000 m² võrra. Laiendusega valmis uus ja modernne praetoodete osakond, mis on varustatud Baltikumis unikaalse ja kaasaegse tehnoloogiaga. Seni teadaolevalt on tegemist selle aasta suurima investeeringuga Eesti toiduainetööstuste seas.

5. Talleggi kanad kasvavad ilma antibiootikumideta

Veterinaar- ja Toiduamet tunnustas mai lõpus Eesti ainsa kodumaise linnulihatootja Talleggi linnukasvatust ilma antibiootikumideta kasvatatud kanade süsteemi loomise eest. Sellest tulenevalt lisas Tallegg värske kanaliha pakenditele vastava märke „Antibiootikumideta kasvatatud“.

6. HKScani kohtuasjad Eestis lõpetatakse

HKScani tsiviilasjad Eesti kohtus lõpetatakse. Ettevõte on saavutanud kokkuleppe oma endiste Baltikumi juhtkonna liikmete Teet Soormi ja Mati Tuviga.

7. Rakvere lihatööstuse 2000 m² suurune juurdeehitus on valmis

Septembris alanud Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonna 2000 m² suurune juurdeehitus sai veebruari alguses valmis. Nüüd hakatakse paigaldama uut praetoodete küpsetus- ja pakendamistehnoloogiat.

8. Uuring: levinuimad lisahüved Eesti ettevõtetes on tasuta joogid ja lisatasu

Töövahendusportaali CV.ee tööandjate seas läbi viidud uuringust selgus, et vähemalt mõned töötajatele mõeldud lisahüved on enamikus ettevõtetes ning jätkuvalt viiakse sisse ka uusi hüvesid.

9. HKScan Estonial avaneb võimalus hakata Hiina linnuliha eksportima

Täna, 6. novembril allkirjastati Eesti ja Hiina vahel linnuliha protokoll, mis lubab alustada Eesti linnuliha eksporti Hiina turule.

10. Algasid Rakvere lihatööstuse laiendustööd

Septembris algasid Rakvere lihatööstuses ehitustööd, mille käigus laiendatakse praetoodete osakonda ligi 2000 m² suuruse juurdeehitusega. Kokku investeerib HKScan sel aastal Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda 8 miljonit eurot.